dimecres, 22 d’agost de 2007

Encordament "ensamble"

Sovint ens podem trobar en llargs d'enllaç de baixa dificultat (II o III) on la cordada decideix progressar utilitzant el sistema "ensamble".
En aquest cas, tant el primer com el segon de cordada, progressen alhora.
Si volem escorçar la distància entre nosaltres, podem fer llaçades en "bandolera" i fixant de nou la corda a l'arnès.
Aquí us presento una de les possibles opcions de realització.
Primer ens encordem, com sempre, utilitzant el nus de vuit.
Comencem a recollir corda fent llaçades uniformes.Farem totes llaçades necessàries, fins a obtenir la distància desitjada.
Les llaçades cal dur-les en forma de bandolera (creuades per darrera del coll).
També cal que siguin relativament curtes, perquè no ens molestin alhora de progressar o de buscar material.Amb la corda que ens arriba del company, fem un bucle i el passem per dins l'anella central del nostre arnés.El mateix bucle també el passem per darrera de totes les llaçades que duem en bandolera.El bucle el passem , alhora, per sota de la corda que arriba del company i la que baixa de la bandolera.Li donem un parell de voltes.Finalment, fem passar el cap del bucle per dins l'anella que hem creat en el pas 6.Ajustem el nus i el pantinem bé.

I ja està!
No cal dir, que la progressió "ensamble" en tirades de més dificultat, obliga a fixar punts d'assegurança a la paret, ja què una possible caiguada, arrosegaria a tota la cordada.

2 comentaris:

Denis ha dit...

Salut! Hola! bonjour ! Hi !
UK: your blog is nice, technical clues are smart, and photos are beautiful. But you should ass a LINK to the site where the photos come from. Please refer to http://fcorpet.free.fr/Denis/Orlu-Dent-Sud.html
FR: ton blog est sympa, les idées techniques sont intelligentes, et les photos superbes. Mais tu devrais dire d'où viennent les photos, et mettre un lien vers les sites où tu les prends, par ex
http://fcorpet.free.fr/Denis/Orlu-Dent-Sud.html

Denis ha dit...

Excuse moi / Excuse me
je n'avais pas vu que tu avais mis çà:
Fotos gentilesa d'en Denis: http://fcorpet.free.fr/Denis/Orlu-Dent-Sud.html
Ce serait mieux encore que le lien soit "actif" et cliquable
It would be even better if one could click on an active link
By ! Ciao ! Arriverderchi ! Au revoir !