dilluns, 8 de setembre de 2008

Desequipant al Montseny…

Aquest post serveix per confirmar el total desequipament de la via Airún i el Mar d’Estels a les Agudes (Montseny).
Ja són vàries les cordades (Pekas, Sergi, …) que s´han acostat a fer la via i s’han trobat amb tot completament rebentat.
Els companys desequipadors-anònims ni tan sols han tingut la delicadesa de donar a conèixer la seva valenta acció.
Crec que és necessari publicar el desequipament per tal d’evitar que ningú prengui mal, grimpant i desgrimpant, amunt i avall, buscant un itinerari que estava completament equipat.
La via no es pot autoprotegir perquè les principals dificultats es presenten escalant plaques sense fissures. Per això estava equipada. Per tant, és millor que ningú la provi de fer fins que els danys estiguin reparats.

Ara, permeteu-me que em desfogui una mica.

Sé qui ha sigut!
Sí, ho sé!
Ha esta la meva ex sogra!
Segur!
És l’única persona que conec que m’odia tant com per pujar-se al Montseny amb una radial i rebentar tots els parabolts.
No li agradava l’equipament a la senyora, ves per on.
Prefereix les vies completament desequipades.
Considera que el Montseny és una zona prohibida a les assegurances.
Ostres!
Si no li agraden les assegurances, per què no es posa a fer els vidres del seu àtic per fora penjada d’un fil d’estendre, eh?
És que ella és molt “classicona” i molt radical. Sí senyor!
O caixa o faixa!
O blanc o negre!
No hi ha matisos.
No hi ha alternatives.
Si era un projecte personal, ple de bons desitjos, d’il.lusions….
Em foto. Radial al “cantu”!
Si no tenia cap ànim d’ofendre a ningú i si tan sols volia equipar una via per a tothom…
Em foto. Radial al “cantu”!
Ara resulta que la meva ex sogra és una talibana del món de l’escalada!
És la salvadora del col.lectiu d’escaladors.
La nostra Messies.
Suposo que el següent pas serà cremar-me en una foguera enmig de la plaça major, per ser un heretge i anar en contra de la veritat divina.
Puta inquisició!

17 comentaris:

Josep ha dit...

S'ha de tenir molt poc seny( i sobretot, poca feina)per anar a les tàpies a destrossar el que d'altres s'han currat.
Son coses que no entendré mai...

Una abraçada.

Jose ha dit...

Anims amb el re-equipament de la'Airun i a banda, un aplaudiment per la feina feta a la Boy-Roca.

Moolt bo el post i mira, a banda de que toqui els pebrots l'asunto fer una mica de sarcasme sobre el tema va be.

Mingo ha dit...

No entenc quina raó pot haver per desequipar la teva via.
Compta amb les EXsogres són tope perilloses

Llorenç ha dit...

Bones Pere!!!

entenc que un desequipament fa rabia, de totes maneres no estaria de més que els desequipadors, encara que fos de forma anònima justifiquessin la seva acció. Podria donar-se el cas que fos coherent i amb un raonament compartit per més gent i d'aquesta manera ens evitariem series de equipar-desequipar absurdes on sols surt perdent la paret,

Per aixó m'agradaria invitar als desequipadors a expresar-se encara que sigui de forma anònima, justificant el fet en pro de la paret.
Conec al Pere molt bé i si hi ha raons de pes per desequipar-la no la tornarà a equipar, en cas contrari està en tot el dret de torna´-la a equipar si ningú li jsutifica el contrari.....

Gatsaule ha dit...

El proper dia que ens veiem t'explicaré un parell de coses del meu ex-sogre que segur que et faran gràcia. Potser els podríem presentar, segur que s'avenen !

Es veu que ara serà esport olímpic, això de desequipar, perquè cada vegada està més de moda. Només cal veure el darrer Desnivel, però allà almenys els desequipadors donen la cara.

Si arribes a saber qui ha estat no deixis de comentar-ho....

Gabi ha dit...

com hem comentat atres voltes sobre este tema, potser la via equipada xafava atres antigues que no tenien expansions, o potser passava massa prop, trencant el caracter de les vies anteriors a d'esta.
O potser el desequipador i molts atres com ell consideren que les Agulles son i deurien de seguir sent terreny desequipat.

A mi tambe m'agradaria que el desequipador explicara els motius. Estic convençut que te raons de pes i m'agradaria que les contara per a que desapareguen els insults i demes. No me crec que ningu desequipe una via nomes per "fotre ilussions", o per "fer gastar mes diners a l'equipador" o "per fer la gracia" o "per enveja". No m'ho crec. Ning desequipa una via per eixes tontades. Deu d'haver una rao mes seria.

Nosedeg ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nosedeg ha dit...

Hola Pere,

La veritat és que no hi ha dret que algú pugui fer malbé els esforços i la ilusió d'algú i a sobre no exposi ni els seus motius. Crec que entre tots hauriem de respondre tornant a equipar fins que és cansin ... Si vols un cop de mà, no sóc cap profesional d'equipar però pots comptar amb mi.

Xavi.

Gabi ha dit...

Jo seguixc pensant que la ilussio i els esforços de l'equipador no tenen res a vore. Es un tema mes ampli.
Pero podeu continuar utilisant eixes paraules enfrentades(ilussio, esforç, contra enveja, lladre, etc) per a camuflar lo que realment crec que passa.

JB ha dit...

holaaa

el mon es un mocador, ple de mocs...

quines ganes de tocar els collons que tenen alguns

v'sss

मोन्त्से ha dit...

Segons Buda:
Ni el foc ni el vent,
ni el naixement ni la mort,
poden esborrar les nostres bones accions.

Segons Einstein:
Enmig de la dificultat
resideix la oportunitat.

Proverbi Zen:
Els que tenen pressa,
no arriben.

Conclusió:
Pots comptar amb mi, ja saps que les Agudes em queden aprop de casa ;)

Gabi ha dit...

quanta rao tens, JB.

Pekas ha dit...

Pues si... totalmente de acuerdo...

Poca faena...

Entiendo que alguién quiera desequipar algo que por los motivos que sean... a estos "personajillos" ..les pueda molestar... pero entonces.. porqué no hacerlo publico...??? porqué no explicar qué han desequipado una vía...??

Sobre todo por motivos de seguridad... era una vía semiequipada... alguién puede venir de lejos , no vr las chapas.. creerse qué ea es la tónica de la vía.. y meterse en un buen fregado... entonces.. porqué tanto anonimat..?????

Una curiosidad..
( casualidad.. o causalidad.??? )
A los pocos días de comprobar in situ , el desquipamiento de la Airun y hablar con Pere... casualmente en la revist Vertéx.. sale la crónica y la piada de la apertura de una vía en la Agudes.. ( ya estaba abierta hacia tiempo... ) la Terra Incógnita... Imagino que está.. como la Itzi... tendrán sus días contados.. noooooooo....?????

En fin.. Pere... ya sabes que vivo bien cerquita de esas paredes... el día que quieras...te echo un cable a reequiparla... ( o en todo caso.. os preparo los cafécitos para la bajada..)

Salud y montañas...

No al sobreequipamiento...
pero también
NO..al desequipamiento injustificado y lleno de incoherencia... !!!!!!!!

RUMBA TEAM ha dit...

Hola pere!
Em sap greu lo de la via, pensava que només era un rumor. jo mateix si no recordo malament et vai desmentir el rumor ja fa un temps, que uns colegues la varen anar a fer i tot correcte!

jo ja vai opinar sobre el que en pensava, ara sobre gustos com es diu no hi ha res escrit... i això seria un altre tema.

el que si et vull comentar i asegurar es que els meus colegues també en varen confirmar l'existencia del pito antic, cosa que tu em vares desmentir i negar, segons en comenten esta col.locat a dos pams d'un parabolt (imposible de no veure'l)!!

en fin...l'unic que em puc inmaginar pel desequipament, es que per ahi, ja hi anava alguna via, potser desequipada o "casi".

apa, salut i bones escalades.
Bernat

Ther ha dit...

M'encanta la desfogada!!!!

Anònim ha dit...

Em sembla barruera i vulgar la crítica i atac feta a la teva sogra real o imaginària. La pobra no té la culpa de la teva indignació i ràbia per que t'hagin malmès l'obra mestra. Nen, toca de peus en terra, que ja ets grandet i posa't al teu lloc. Plaeixo a la sogra que et va tocar...

GEAMM ha dit...

Al darrer anònim... neng! que et doni'n pel sac!