dilluns, 8 de març de 2010

Curs d’Escalada Artificial Equipada
L’Escola de Muntanya CIM de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró organitza:
Curs d’Escalada Artificial Equipada
Dies 24, 27 i 28 de Març del 2010
http://escolademuntanya.blogspot.com/

PROGRAMA

Presentació
Independentment del grau de l’escalador de via llarga, conèixer la correcte tècnica de l’escalada artificial equipada obra un gran ventall de possibilitats a l’hora de progressar pels diferents itineraris. D’aquesta manera podrem afrontar vies de graus anteriorment impensables i també vies equipades exclusivament per a aquest tipus d’escalada; així com grans sostres horitzontals, llargs de 7a, parets de graus encara no alliberats, etc. Desprès d’aquests curs, la nostre selecció d’itineraris es veurà ampliada per la gran varietat de vies amb la nomenclatura d’Ae.

Objectiu
Adquirir la tècnica de progressió en escalada artificial en vies totalment equipades amb encoratges expansius ( Ae ).

Organització
El curs consta d’una sessió teòrica i dues sessions pràctiques.
Teòrica: dimecres dia 24 a les 21h00 a la sala audiovisual de de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.
Pràctica: dissabte dia 27 al rocòdrom de Canet de Mar i diumenge dia 28 a Montserrat.

Inscripcions
Les places estan limitades a 12 participants.
El Curs no es durà a terme si no s’aconsegueixen un mínim de 8 participants.
Caldrà estar en possessió de la Llicència Federativa 2010 o contractar una assegurança provisional.

Direcció del Curs
Pere Montasell Bachs -Instructor de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya i membre ECAM-

Matrícula
L’import del curs és de 95,00 €. Els desplaçaments no estan inclosos. El pagament es realitzarà mitjançant una transferència al n. de compte Caixa Layetana: 2042-0007-99-3300003334, deixant clar el “nom i cognoms” i el concepte “Curs monogràfic d’escalada Artificial equipada.
L’ordre de recepció de les transferències serà l’utilitzat per a l’adjudicació de les places.També es pot formalitzar la matrícula a la Secretaria de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, al Passatge del Pou d'Avall, núm. 1 (cantonada Baixada de les Escaletes), de dilluns a dijous de 7 a 9 del vespre.
En tots dos casos cal enviar un mail a
cimagrupe@gmail.com amb les vostres dades personals: nom, cognoms, i telèfon mòbil. La inscripció es tancarà el dia 19 de Març.

Programa
· Material específic necessari.
· Tècniques per la correcte progressió en l’escalada artificial equipada.
· Tècniques de seguretat.
· Graduació i interpretació de la ressenya d’Ae. Vies d’escalada artificial equipada.

Llistat de material individual a dur:
Roba adequada per l’activitat tenint en conte l’època de l’any. Calçat còmode i apropiat per a progressar en artificial, peus de gat, casc, arnés, 2 estreps, 2 mosquetons grossos sense tanca de rosca, ganxo fi-fi amb cordino de 2 m, baga d’ancoratge, una corda per ús en doble ( 60m ) , 6 cintes expres, 4 mosquetons tipus HMS amb tanca de rosca per a reunió i baga per a reunió, placa per assegurar (tipus Reverso), cordino per a marchard o aparell rapelador autobloquejant.
Menjar i beguda per a tota la jornada.
L’Escola de Muntanya CIM disposa de material de lloguer. En cas de necessatir llogar quelcom, caldrà enviar un mail a
cimagrupe@gmail.com concretant el material desitjat i us informarem de la disponibilitat i reserva.

El curs inclou
Monitors i instructors titulats per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM), col.laboradors de l’Escola de Muntanya CIM, dossier i diploma d'assistència.

Requisits mínims
Experiència en escalada nivell II ( escalada clàssica ) i grau IV+ assolit de primer en via llarga sobre roca. Cal conèixer les tècniques de triangulació de reunions, saber assegurar el perfectament al primer i al segon de cordada i dominar el descens en ràpel auto-assegurat.

Altres
El director del Curs es reserva el dret d'excloure del curs a qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat o incompleixi les normes.
Així mateix es reserva el dret de modificar el programa, si les condicions climatològiques ho aconsellen.
És necessari informar al Director del Curs de les incapacitats que els participants tinguin abans de realitzar l’activitat, ja siguin físiques o psíquiques i de caràcter permanent o temporal. Dels medica-ments o tractaments que estiguin seguint i de la possible necessitat dels mateixos duran el curs.
En el cas que l'alumne no pugui assistir al curs i vulgui la devolució de l’import de la matrícula, se li descomptaran 3 euros de despeses de gestió i comissions.
L’Escola de Muntanya Cim agraeix la col.laboració de l’Ajuntament de Canet de Mar en cedir les instal.lacions del rocòdrom d’escalada.